söndag 28 september 2008

Kompis, kompis

I kvällens Sportspegel tyckte Thomas Wernersson att det var fel av MFF-supportrarna att låta Roland Nilsson "löpa gatlopp" nu i veckan. Speciellt reagerade Wernersson över "slag under bältet" och andra taskigheter.
Att det inte var Rolle som var i skottgluggen (utan herrar Madsen och Borg) spelade ingen roll, heller inte att "gatloppet" snarare var en, förvisso hetlevrad, diskussion mellan Nilsson och en handfull supportrar.
Men nu var det ju självklart "slaget under bältet" Thomas reagerade på, nämligen den enda kritiken som hördes i SVT-inslaget, den verbala örfilen "det enda bra du har gjort än så länge det är att du missade straffen '86 för IFK Göteborg, det är det ändå det bästa du har gjort för MFF."
Han glömde berätta att målvakt i laget Nilsson spelade för 1986, ja det var ju Thomas Wernersson. (Straffen var förstås den Nilsson missade i Europacupsemifinalen mot Barcelona.)

Once a kamratgårdare always a kamratgårdare.

Wernersson är lite över 50, när SVT om sisådär 15 år inser att han aldrig kommer att bli ens hyfsad som kommentator kan de kalla in Viktor Elm. När Kalmars mellanbroder i kväll intervjuades visade 22-åringen alla de kvaliteter kanalerna leter efter när de jagar Pelle Blohmare: vältalig, hyfsat intelligent, glad, spelanalytisk. Slipar han bort den värsta kalmaritiskan blir han medial också. Viktor ska bara bli proffs, tröttna på livet utomlands och varva ner i KFF först.
Sen sitter han där i något bås.
Kom ihåg var ni läste det först.

Inga kommentarer: