lördag 19 december 2009

Glidtacklingen avslöjar: Så här går det i Champions league

Stuttgart-Barcelona
Eftersom Barcelona är medelklassens stora älsklingslag då får de naturligtvis en "lätt" lottning. Här blir det visserligen en hel del sidledspassningar runt straffområdet mot diciplinerade tyskar, men i slutändan väger Stuttgart för lätt. Om inte annat får väl domaren ordna saken för Barca, som i fjolårets semifinal mot Chelsea.

Olympiakos-Bordeaux
Att möta greker på bortaplan är ungefär som att försöka lyssna på en skiva med Timbuktu: ett enda långt smärtsamt lidande. Ändå lyckas Bordeaux kryssa i Grekland och ta en knapp seger hemma. Fransmännen vidare alltså.

Inter-Chelsea
Uefas alltid lika riggade lottningar dikterar att "supermöten" konstrueras, där en stor tränare eller spelare får möta sin förra klubb. Nu är det Mourinhos tur, och han får ingen lätt uppgift. Trots tillgången till två av världens fem bästa fotbollsspelare, Sneijder och Eto, blir det stryk. Sedan får Mourinho sparken och hamnar i Benfica, Porto eller portugisiska landslaget.

Bayern München-Fiorentina
Nu börjar det bli roligt. Robben och Ribery kanske är friska framåt vårkanten. Då blir det åka av, och Bayern kan vara en outsider till att ta hem hela skiten.

CSKA Moskva-Sevilla
Två charmlag som rimligtvis inte kommer att ha med slutstriden i turneringen att göra. Omöjligt att tippa utgången i det här mötet.

Lyon-Real Madrid
Benzema mot sin gamla klubb, surprise surprise. Jag misstänker att Real prioriterar CL i år eftersom finalen går på Bernabeu. Går vidare med andra ord.

Porto-Arsenal
Mardrömslottning för Wengers gäng. Sidledspassningarna kommer hagla som gnälliga gitarrlåtar från Göteborg i P3. Inte helt säkert att Gunners tar sig vidare. Svårtippat.

Milan-Manchester United
Beckham mot sin gamla klubb sa du? Vilken överraskning. Här lider jag faktiskt lite med italienarna. Med Ronaldinho i form hade det varit kul att se vad man hade kunnat uträtta längre fram i turneringen, men risken är stor att United blir för svåra.

Inga kommentarer: