onsdag 21 maj 2008

Nådastöten?

Bland flera ärligt talat ganska osympatiska spelare under Lagerbäck-eran så har det alltid varit lättast att hata Christian "Chipsen" Wilhelmsson. Varför? Vi spaltar upp det i punktform:

1. Han är den som slickar allra mest röv på Zlatan. Ordet "gräsbärare" har aldrig känts mer relevant.

2. Trots punkt ett så presterar han bara på planen om inte Zlatan är med. Förmodligen på grund av att han annars fokuserar mer på Big Z än sitt eget spel.

3. De extremt v-ringade tröjorna. Ni vet, de som visar hela den karaktäristiskt hårlösa bringan. Även frisyrerna och övrig fåfänga kan räknas in under denna punkt.

4. Det löjliga smeknamnet, som jag misstänker att han hittat på själv. "Chipsen". Har du hört nåt så dumt?

5. Skandalen när han stod jättefull på läktaren och skrek okvädesord till domaren under Mjällby-Frölunda 2005.

6. Att det överhuvudtaget har diskuterats att han ska starta istället för Alex.


Nåväl, nu har ju Chipsens klubblagskarriär inte varit speciellt spikrak.

Jag har för mig att han lyckades bra i Anderlecht, men efter flytten till Nantes 2006 har det mest blivit pannkaka. Han har gjort sig omöjlig i klubb efter klubb med sina uppträden och faktiskt ganska bristande spelkvaliteter (Nantes, Roma och Bolton).

Men! I våras anlände han till Deportivo la Coruna i spanska ligan, och där har han uppträtt mer eller mindre som en frälsare. Det tidigare bottenlaget förlorade knappt en match efter Chipsens intåg.

Jag blev så lycklig inombords. "De sista skola bliva de första" tänkte jag. Nu är det äntligen Chipsens tur.

Men så idag slogs allt i spillror. Jag läser följande på SVT:s text-tv:

Christian Wilhelmsson kan, trots succén, få byta klubb igen. Deportivo La Coruna, dit han varit utlånad från Nantes, tycker att svensken är för gammal för att vara värd stora pengar.
- Hade Wilhelmsson varit yngre hade vi köpt honom för hans kvaliteter. Men han är 28 och kommer inte utvecklas mer, säger tränaren Miguel Angel Lotina till tidningen La Voz de Galicia uppger Expressen.

1 kommentar:

Martin sa...

underbart! chrille kan behöva nån som gillar honom.