lördag 9 augusti 2008

OS, dag 1

Boxarna ute, handbollsdamerna förlorade, badminton-Persson ute, Sarah Sjöström ute, fotbollsdamerna kassa, tillochmed ett pålitligt uddasportsämne som dressyren har börjat med missar, seglarna bommade nån kryss. Men i singelsculler är vi med. Heja!

Det är inte min mening att klaga, och jag kommer inte att ta upp de usla svenska OS-"hoppen" här, i alla fall inte så mycket.
Men nu har det hopat sig. På bara några timmar.

Det som fick igång mig var SVT som minuter efter 14-åriga Sjöströms kalkonlopp direktsänder en intervju med tösen, precis vid bassängen. Sjöström kämpar med att hålla tårarna borta och den orutinerade stjärnreportern in spe frågar om tekniska detaljer under loppet. Tjejen är 14 år, låt henne vara tills hon iaf smält eländet. Om fyra år tar hon revansch. Och reportern jobbar på Östnytt.
För övrigt var cykelloppet genomuselt tv-producerat. Här hade man väl kunnat flyga in en fransos som vet hur ett lopp ska tv-visas? Att SVT:s kommentatorer var praktusla gjorde inte saken bättre, men det var mer väntat.


Dagens fråga: Vad tycker invånarna i staden Baoding om OS? Jag citerar från vår hovleverantör text-tv:
Under gårdagens invigning sköts 1104 regnskingrande raketer från 21 platser i Peking, en insats som gjorde att åskådarna kunde se invigningen utan att störas av regn. Raketerna styrde undan regnet till staden Baoding. Baoding fick ta emot över 100 millimeter regn under fredagskvällen.

100 millimeter regn på en kväll är jä*ligt mycket.

Å andra sidan slipper de likt georgierna leva i en krigszon. Kunde inte 1% av alla OS-kameror riktas dit i stället?

Inga kommentarer: