tisdag 1 juli 2008

Heja Blåvitt...

Man undrar hur långt kommersialiseringen får gå i "dagens fotboll".
TV4 har ju under EM visat hur fint det kan bli i rutan med reklam, och tidigare har de handgripligen stoppat en damallsvensk match för att deras reklamblock inte var över när domarn blåste för andra halvlek.
Nu kämpar IFK Göteborg och Mix Megapol gemensamt för att vi ska längta tillbaka till den gamla goda tiden med dansband i halvtidshögtalarna regniga höstar under Örjans Valls bristfälliga tak och resultatuppläsning av en ung Agne Jälevik i TV1.

Under hösten ska ett antal IFK-åskådare få tävla om en bil. Men inte på det där svenskt pinsamma sättet med lite snedsparkar på innerplan, nej, Mix Megapol har utformat en härlig hinderbana med hetsätning av hamburgare (!), en pappfigur av IFK-målvakten Christensen och biltutande.
När Bara Ben skrev om det lät det ett skämt, men Mix Megapol skryter om det här, så det lär bli klang och jubel på Ullevi i höst.


Men allt är inte pengar i Blåvitt. Sveriges Champions League-representant lottades i dag att få möta San Marinos mästare i den första kvalomgången.
Det måste vara för att vi verkligen ska se hur lågt allsvenskan rankas.
Det är vi och San Marino och Georgien och 25 andra höjdarländer (bland dem Kroatien, vilket förbryllar åtminstone mig) som lirar i första omgången.

IFK får sen Basel i en eventuell andra omgång (text-tv har rubriken "Göteborg får möta Basel i cup-kval"). Det lär inte bli lättare än vad Thun var för MFF, även om man får hoppas att Olsson&Rehn inte underskattar schweizarna lika mycket. IFK:arna får i alla fall spela på St Jakobs Park. Och möta snart landslagsbofaste backen Behrang Safari. Gott så.

I en högst eventuell tredje omgång väntar ett av dessa lag:
Arsenal, Liverpool, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Fiorentina, Schalke 04, Marseille, Vitoria (Portugal), Steaua Bukarest, FC Twente, Spartak Moskva, Sjaktar Donetsk, Standard Liège, Slavia Prag, Galatasaray, Olympiakos, Levski Sofia.

IFK i Champions League i höst?

I dagens allsvenska omstartsmatch hoppas jag på en rejäl skräll förstås. Det är inte ofta man får tillfälle att heja på TFF så man får ju passa på.

1 kommentar:

Anonym sa...

När jag läser det här inlägget tänker jag tårögt tillbaks på den tid då brukssamhällenas musikkårer, åtminstone i nordvästra Skåne, stod för halvtidsunderhållningen. Ibland var det faktiskt bättre förr.