tisdag 1 juli 2008

Ola petar Claes

I söndags stod Ola Wenström och log sitt bredaste TV4-leende och sa att det nu bara skulle bli semester för hans del.
Han har uppenbarligen lärt sig av Jan Scherman, Olas leende dolde nämligen en stor lögn.
I dag blev Ola klar för Viasat, i svensk tv en övergång i stil med Ronaldos (eventuella) flytt från Man U till Real.

– Jag är branschens lyckligaste! Att få leda och utveckla sändningarna från Champions League, kvalspelet till nästa fotbollsmästerskap samt även hockey-VM. Det blir inte bättre, säger Ola Wenström i Viasats pressmeddelande.

Frågorna kommer som ett brev på posten:
Kan man ana en schism med en viss Jihde bakom de fina orden?
Ska TV4:s fotbollstramssändningar bli ÄNNU sämre nu?

Och, framförallt:
Vad ska hända med Claes Runheim? Trots all skit han har fått är han en suverän programledare, inte minst när det gäller sport. Han är antagligen den tv-kille som bäst har förvaltat arvet efter Oldsberg & co. Och då menar jag inte flabbskämten – de får Jihde stå får – utan seriositeten, faktakollen och den där grejen som gör att det ser så lätt ut. Det är sällan Runheim blir ställd.
Runheim kanske drar till SVT och fyller deras hål efter Jihde? OS-inhopparen Richard Olsson (Bingolotto-killen alltså) är knappast den sporten helst hade velat ha som ankare för kvällsprogrammen från Stockholm under hela OS. Och vem har de annars? Popsen? Härenstam? Nja, va?

Wenströms (och TV4:s fotbollschef Per Nunstedts) övergång har redan betytt att Thomas Nordahl försvinner. Bosse Petersson lär också sitta löst, han är ju bara seriös, inte latjolajbanrolig.
Ja, jag tror tyvärr att Champions League kommer att bli "roligare" i höst, med spexigare studio och gladare gäster. Och färre tittare.

1 kommentar:

Anonym sa...

Usch. Vad dåligt det kommer bli. Claes Åkesson som har varit så stabil. Och min favorit Bosse "Dracula" Pettersson som gör ett genuint jobb med att såga allt och alla jämte fotknölarna är ju så härlig. Jag kommer endast kolla CL via typ SKY Sports sändningar hädanefter. Vem fan bryr sig om håkky förresten? Ola är en smilfink och pajsare av rang. Jag somnar om.