tisdag 22 juli 2008

Ich bin ein hamburger

Med tanke på vilka texter den här sidan har kommit med senaste månaderna borde vi kanske döpa om oss till Der Glidtackling. Undrar förresten vad glidtackling heter på tyska? Nåja, svaret lär dyka upp i Profis. Annars kanske nån hängiven läsare vet?

Vad jag egentligen kommentera var Max-bråket i Borås. Eller snarare att Max-kedjan rättfärdigar sitt beslut att vägra stänga genom "att genomföra en omröstning på nätet i samarbete med GT, för att se vad boråsarna vill", som TT skrev.
22 000 personer röstade i helgen, 93% tyckte att hamburgerkedjan ska stå på sig.
No shit.

Fråga en svensk om ett "litet" svenskt företag ska ta upp kampen med stora stygga Donken och stora stygga Uefa som myglade bort fine Lennart från tronen och gissa vad du får för svar.
Snarare var väl 93% i underkant. Men Max är folkliga så det förslår och pressansvariga Alexandra Willam-Olsson måste ha gjort en överenskommelse med djävulen för att kunna säga det här:

"Vi kör business as usual och kommer att ha öppet precis som vanligt. Det är viktigt att göra vad folket säger, vi hade bestämt att vi skulle följa resultatet av omröstningen".

Jag står i grund och botten på deras sida; har de en restaurang i Borås Arena ska de få ha öppet när de vill. Men måste man vara så skenheliga? Det ger faktiskt en dålig eftersmak.

Inga kommentarer: