söndag 8 juni 2008

Tyskland–Polen

Det finns definitivt ingen anledning att ändra sitt tips om Tyskland. Vilken uppvisning av fotbollslir.
Nu var ju Lehmann inte strålande i målet, och det dyker alltid upp någon tjomme som påpekar att man inte vinner ett mästerskap utan an bra målvakt.
Men Tyskland om nån kan, det tvivlar jag inte på.
Och dessutom kommer Lehmann att bli bättre.

Polen var inte alls dåliga, och hade säkert fått med sig ett kryss mot vilket annat lag som hittills visat upp sig. Gillade också att John Terry och Matt Damon klonats och fått namnet Jacek Krzynowek.

Men Tyskland. Vilket lag!
Ballack. Lahm. Mertesacker. Metzelder. Klose (fast klacken skulle han satt. Och friläget.) Podolski (Argh! Satt och var ett klick från att byta in honom i drömelvan. Skit.)
Och så då Frings. Vilken idol!

För övrigt var det en viss skillnad på hur TV4 och Radiosporten tolkade Podolskis stilla måljubel (som inte ens var det, bara ett konstaterande). Radiosporten (och jag) tyckte det var värdigt och bra. Som Henke mot Celtic i Champions League för något år sen.
TV4 tyckte det var löjligt.

Jag tycker det är löjligt att de nu visst har Bojan och Elin nånting som "experter". Publikförakt rent av.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fullt så fantastisk var kanske inte Tysklands insats, men en trivsam match var det allt. Helt klart bästa EM-matchen hittills.

Anonym sa...

För övrigt så ger TV4:s planlösa EM-pladder, inte minst det ”experterna” bidrar med, mig skavsår i öronen. Snacka om att man önskar sig tillbaka till den tiden då det enbart fanns två, statskontrollerade, tv-kanaler. Bosse Hansson kom tillbaka!